Yritykset ympäri Suomen ovat havainneet tiimihenkeä ja tiimityötaitoja kehittävien tyky-päivien myönteiset vaikutukset työpaikan ilmapiirissä. Pitkäkestoisiin vaikutuksiin tähtäävät toimintapajat henkilökunnan virkistykseksi auttavat kehittämään luovaa ajattelua, ongelmanratkaisukykyä ja ideointitaitoja. Tyky-päivät ja -toiminta ovat kehittyneet huimasti toiminnan alkuajoista. Sosiaali- ja terveysministeriö tekivät aloitteen työhyvinvoinnin edistämiseksi 1980-luvulla, ja tykypäivämalli kehitettiin luomaan yhteistyötä työnantajan, työntekijäjärjestöjen, työsuojelun, työterveyshuollon ja työntekijän välillä. Tarkoituksena on luoda kestävää yhteistyötä, joka kattaa pituudeltaan koko työuran. Viime vuosien aikana eri yritykset ovat todella tarttuneet niihin mahdollisuuksiin, ja siihen potentiaaliin, jota työyhteisöjen toiminnan kehittäminen tarjoaa. Tiimityöskentelyä edistämään, ja työtehoa lisäämään onkin syntynyt varsinainen idearikas palvelujen kirjo, josta riittää tarjontaa perinteisemmistä virkistyspäivistä ja tilaisuuksista omaleimaisempiin ja luoviin ratkaisuihin tiimihengen rakentamisessa. Tyky-päiviä ja elämyksiä tuottavia yrityksiä löytyy ympäri Suomen, tässä valikoima parhaita vinkkejä.

Yli-Takkulan tila, Nuuksio

Eventure on yritys, joka tuottaa elämyksiä ja ohjelmapalveluja yritysten tyky-päiville ja virkistykseen, sekä muille ryhmille. Eventuren ohjelmisto on laaja ja monipuolinen, ja virkistysmahdollisuuksia löytyy perinteisten tiiminrakennusaktiviteettien, kuten tiimipelien ja ideariihien lisäksi useita erilaisia. Espoon Nuuksion luonnonpuistossa sijaitsevalla Yli-Takkulan tilalla järjestettäviin virkistystapahtumiin kuuluvat muun muassa eräretkeily, kajakki- ja kanoottimelonta, sub-lautailu, patikointi, lumikenkäily, maastohiihto, erilaiset kilpailut ja kisailut, sekä ongelmanratkaisutehtävät. Eksoottisempiin aktiviteetteihin lukeutuvat esimerkiksi tulitaide, pelastuspuku-uinti, seikkailu- ja selviytymiskilpailut, sekä köysilaskeutuminen. Fyysisten harjoitteiden lomassa työporukoista koostuvat joukkueet voivat harjoittaa luovaa ajattelua ja ongelmanratkaisukykyä, strategista ajattelua ja suunnittelua, sekä tiimihengen luomista ja kehittämistä. Yli-Takkulan tila tarjoaa idylliset puitteet työporukan virkistyspäivälle, mutta tarvittaessa Eventure järjestää tapahtuman tai tyky-päivän haluttuun kohteeseen pääkaupunkiseudulla. Lue lisää tarjonnasta Eventuren kotisivuilta.

Kylpylähotelli Päiväkumpu, Lohja

Kauniin Lohjanjärven rannalla sijaitseva Kylpylähotelli Päiväkumpu tarjoaa yrityksille virkistys- ja tyky-päiviä liikunnallisella teemalla. Valittavana on erilaista raskaampaa hikiliikuntaa, kuten frisbeegolf, jalkapallo, kahvakuulaharjoittelu, minigolf, sauvakävelylenkki tai puistozumba, tai kevyempää ja rentouttavampaa menoa esimerkiksi joogan, pilateksen ja tai chin merkeissä. Myös eräretkeily ja patikointi läheiselle kodalle tai laavulle nauttimaan nokipannukahvia koivujen ympäröimänä, kuuluvat ohjelmistotarjontaan. Luonnollisesti käytettävissä ovat myös kylpylähotellin virkistäytymispalvelut, joihin kuuluvat myös erilaiset vesiliikuntamahdollisuudet. Tarjolla on myös yksilöllisiä rentoutumishetkiä vaikkapa hieronnassa tai suolahuoneessa. Ohjelmaan voi halutessaan valita myös kuntotestausta ja asiantuntijaluentoja. Ota yhteyttä Kylpylähotelli Päiväkumpuun ja kysy lisää räätälöidyistä palveluista.

Seikkailuapinat

Millainen on unelmiesi tyky-päivä, extremeurheilua luonnon helmassa, vai toiminnallinen ja urbaani kaupunkiseikkailu asvalttiviidakossa? Orivedellä sijaitseva Seikkaluapinat, kansainvälisemmin Adventure Apes, järjestää virkistyspäiviä ja tiimitapahtumia Hämeen seudulla. Päivän ohjelma suunnitellaan alusta loppuun asti yhdessä tyky-päivän tilaajan kanssa. Tarjolla on lukuisia idearikkaita ja luovia mahdollisuuksia tiimihengen vahvistamiseen pitkäkestoisen työtehon lisäämiseksi. Ohjelmaratkaisuihin kuuluvat niin ikään kauniin luonnon helmassa, kuten metsässä tai järvimaisemassa järjestetyt aktiviteetit, tai vaihtoehtoisesti seikkailun kohteeksi voi halutessaan valita urbaanimman ympäristön. Tyky-tapahtuman kesto voi olla päivä tai vaikka koko viikonloppu, tapahtuma räätälöidään yhdessä tilaajan toiveiden mukaan.

Esimerkkeihin Seikkailuapinoiden järjestämistä virkistystapahtumista kuuluvat esimerkiksi Nihama Beast juonellinen metsäseikkailu, jossa yhdistyvät tiimityöskentely, strateginen ajattelu ja ongelmanratkaisun kehittäminen. Apinaolympialaisissa puolestaan kisaillaan leikkimielisesti ulkoilmassa suoritettavissa urheilulajeissa, jotka antavat uutta puhtia ja potkua sermin takana työskentelyyn. Nuotiokokkaushaaste puolestaan palauttaa tiimin takaisin selviytymisen perusteisiin, sillä ennen kuin ryhmä pääsee toteuttamaan herkullista menua, on saatava nuotio palamaan tuluksilla ilman tulitikkuja tai sytyttimiä. Yrityksen palveluihin kuuluu myös visuaalinen tallentaminen, joten työporukalle jää päivästä hyvän mielen ja uusien ideoiden lisäksi visuaalinen tallenne videon ja valokuvien muodossa unohtumattomasta kokemuksesta. Lisää seikkailutarjonnasta voit lukea Seikkailuapinoiden kotisivuilta.