Yritysmaailma on ollut sisäisessä murroksessa jo pitkään yritysten johtoportaiden kokiessa sukupolvenvaihdoksia. Myös liikemaailman ja yritysten johto- ja toimintatavoissa on tapahtunut viimeisen vuosikymmenen aikana merkittäviä muutoksia. Kansainvälisten yritysten toimintavat etenkin henkilöstön viihtyvyyteen ja tiimihengen luomiseen ovat pikkuhiljaa rantautuneet myös pohjolaan ja ottaneet jalansijaa osoittaen menestyksekkäitä tuloksia henkilökunnan viihtyvyydessä, työn laadussa ja tehokkuudessa.

Erilaiset tiimihenkeä rakentavat ja kehittävät aktiviteetit ja toiminta- tai työpajat ovat kasvattaneet suosiotaan yritysten johtoportaan ottaessa luovempia riskejä henkilöstöpolitiikkaan liittyvissä johtotavoissa. Yrityksissä, joissa näitä menetelmiä on alettu ottaa käyttöön, tulokset puhuvat puolestaan, ja näkyvät etenkin työtehon ja työterveyden saralla. Poissaolot ja sairastumiset vähenevät huomattavasti henkilökunnan saadessa luoda itse myönteisen, vahvalle tiimihengelle perustuvan työilmapiirin.

Suomen Lappi on tunnetusti matkaajien ja lomailijoiden suosima paikka, erilaista virkistystä ja aktiviteetteja haettaessa. Lapin luonto tarjoaa erä- ja tunturimaisemillaan oivallisia mahdollisuuksia erilaisille aktiviteeteille, kuten talviurheilulajit tai retkeily- ja vaellus arktisissa olosuhteissa. Lomakeskukset tuovat lomailijoille ja virkistäytyjille edelleen laajempia mahdollisuuksia, ja niissä järjestetäänkin myös tiimihengen rakentamiseen suunnattuja virkistyspäiviä ja -tapahtumia.

Levi

Levitunturi tarjoaa yrityksille erilaisia virkistys- ja tiimihengen rakennusmahdollisuuksia, joita järjestetään yhteistyössä kyseisiä tapahtumia suunnittelevien yritysten ja tuottajien kanssa. Yksi näistä on Virta Tuotanto, joka on luonut Leville ainutlaatuisen virkistyselämyksen joka sopii erinomaisesti yrityksen kuin yrityksen henkilökunnan tiimihengen nostatukseen ja kehittämiseen. Winter Laser World Levi on talvinen laser-taistelutapahtuma, jonka tukikohtana toimii Atrin alueella Ravintola Messin ja hyvinvointisaunakeskus Mielenvalkean yhteydessä noin 1,5 kilometrin päässä Levikeskuksesta. Alue on luotu mahdollisimman autenttiseksi taistelutilannetta varten juoksuhautoineen, bunkkereineen ja esteineen. Vaihtoehtoja elämyksille löytyy jousiammunnasta ulkolaserpeleihin ja Nälkäpeli-tyyliseen jousiammunnan ja lasertagin yhdistelmään. Pelin voi varata yksin, kaksin, perheen kesken, tai suuremmalle porukalle. Winter Laser World sopii erinomaisesti yrityksen tiimihengen kehittämiseen, sillä se lisää strategista ajattelua ja tiimityöskentelyä. Elämys on parhaimmillaan talvella, jolloin laser- ja savuefektit luovat peliin tunnelmaa jännitystä.

Ruka

Ruka Safaris on Rukatunturilla sijaitse matkailu- ja virkistyselämyksien tuotantoon ja toteutukseen keskittynyt yritys. Ruka Safaris järjestää tapahtumia ja elämyksiä ympäri vuoden ryhmille ja työporukoille. Voit valita useista eri ohjelmamahdollisuuksista, joiden myötä yrityksesi henkilökunta voi kohdata uusia ja kehittäviä haasteita varta vasten järjestetyissä tilanteissa. Miltä kuulostaisi esimerkiksi lumisessa luonnossa suunnitellun kiertoajelun päättyminen kohtaamiseen tuiman venäläisen sotilaan kanssa, joka luotsaa ryhmän kuulusteluihin, jotka päättyvätkin saunaan ja maittavaan ateriaan. Virkistysviikonloppuun voisi kuulua myös saunajooga, jossa ryhmä rentoutuu saunassa järjestetyn joogaharjoituksen lomassa, luoden keskinäistä rauhaa ja keskittymiskykyä. Rentouttava ja ainutlaatuinen elämys voisi lopulta myös päättyä saunassa ja avannossa pidettyyn aivoriiheen, jossa työntekijät pääsevät osoittamaan virkistyneen mielensä ja rentoutuneemman ilmapiirin luomaa uusiutunutta luovaa ajattelua ja ideointikykyä. Ruka Safaris järjestää myös erilaisia ulkoilmasafareita, kuten moottorikelkkailua ja kelkkaretkiä porotilalle, tai huskien vetämiä koiravaljakkoajeluja. Rentoa meininkiä ja virkistystä Rukatunturin jylhissä maisemissa.

Iso-Syöte ja Pikku-Syöte

Pudasjärvellä sijaitsevat lomakeskukset Iso-Syöte ja Pikku-Syöte ovat muiden Pohjois-Suomen matkailukohteiden ohella keskittyneet hyvin pitkälti tarjoamaan talviurheiluun ja vapaa-aikaan liittyviä elämyksiä. Syötteeltä löytyy myös kuitenkin oivallisia mahdollisuuksia yritysten tiimityöskentelyn kehittämiseen ja tiimihengen nostatukseen. Syötteen eräpalvelut järjestävät eräretkiä ja -safareita erilaisille ryhmille ja työporukoille. Näiden palvelujen tarjoamat mahdollisuudet sopivat erinomaisesti myös kokousryhmien tai työporukoiden virkistykseen tai työtehon ja tiimihengen kehittämiseen. Pikku-Syötteen kokouspalveluihin kuuluu niin lumikenkäilyä, jousiammuntaa, patikointia, tähtien tuijottelua observatoriosta, tai kotakahvit. Lomakeskuksesta löytyy talviurheilumahdollisuuksien ja monipuolisten kokoustilojen lisäksi myös sisäkiipeilyseinä, joka tarjoaa fyysisiä ja psyykkisiä haasteita erilaisia elämyksia etsiville yrityksille. Kysy räätälöidyistä palveluista tarkemmin.