Pääkaupunkiseudun kultturitarjonta on rikas ja monipuolinen. Tapahtumia ja elämyksiä löytyy jokaiseen makuun, oli kyseessä sitten korkeakulttuuriset taide-elämykset museoissa, gallerioissa, tai oopperan lavalla, kansanomaisemmat tapahtumat turuilla ja toreilla, tai lastenjuhlat eri kaupunginosien tai lähiöiden kulttuurikeskuksissa. Helsingin museot, galleriat, kulttuurikeskukset, teatterit ja konserttisalit tuottavat ohjelmistoa ympäri vuoden, laadusta tinkimättä. Koe elämyksien Helsinki ja nauti pääkaupunkimme kattavasta kulttuurimaisemasta.

Villyrttikurssi

Akseli Gallén-Kallelan museolla järjestetään kesällä villiyrttikursseja Anna Nymanin johdolla. Kurssilla tutustutaan yleisimpiin syötäviin luonnossa kasvaviin villiyrtteihin ja -vihanneksiin, sekä erilaisiin menetelmiin säilöä niitä ja valmistaa trendikästä villiruokaa ajan hengessä. Lisätietoja museoiden nettisivuilta.

URB 18, Kiasma

Urbaanin taiteen ja kulttuurin festivaali taidegalleria Kiasmassa, aivan Helsingin keskustassa, saattaa vierailijan urbaanin taiteen ytimeen. 19. kerran järjestettävässä festivaalissa uutta vuonna 2018 on ajankohdan siirtyminen loppukesästä kesäkuun puoliväliin. Festivaalin ohjelmisto on pysynyt vuodesta toiseen mielenkiintoisena ja kattavana, ja vuonna 2018 festivaalilla nähdään muun muassa rumpali Tatu Rönkön 10-tuntinen soolokonsertti, katutanssilähtöisiä tanssiryhmiä, ja ilmastonmuutosta käsittelevä tapahtuma Huomattavaa häiriötä ilmastonmuutoksesta. Lisäksi luvassa on nomadismia, erilaisia mikroesityksiä, mahdollisuus kokeilla miltä tuntuu olla osa bändiä, ja toukokuussa alkaneet työpajat. Lisätietoa tämän ja tulevien vuosien festivaalitarjonnasta Kiasman kotisivuilla.

Kulttuuritehdas Korjaamo

Kulttuuritehdas Korjaamolla taidetta ja elämyksiä tuotetaan kulttuurin kaikilla saroilla. Tuotantolinjoista löytyvät muun muassa Korjaamon Kinon elokuvatarjonta, musiikkiesitykset ja -keikat, Korjaamon teatterin ja vuosittain järjestetyn Stage-festivaalin esitykset, eri aiheita käsittelevät keskustelutapahtumat, sekä Korjaamon markkinat. Kokonaisvaltaisen ja kattavan listan tapahtumista ja Korjaamon ohjelmistosta löydät Korjaamon nettisivuilta.

Savoy-teatteri

Helsingin sydämessä sijaitsevan Savoy-teatterin ohjelmisto kattaa kulttuuria vaihtoehtoisesta pienelokuvafestivaalista operetteihin, ja kaikkea siltä väliltä. Tapahtumakalenterista löytyy vatsatanssia, teatteria, stand up -komediaa, sekä suosittujen artistien musiikkiesityksia. Lisätietoja ohjelmistosta voit lukea suoraan Savoy-teatterin kotisivuilta.

Vuotalo

Vuotalo on Helsingin Vuosaaressa sijaitseva kulttuurikeskus, jossa yhdistyvät yleiset kulttuuripalvelut, kirjasto, työväenopisto ja kirjakahvila. Monipuolinen kulttuurikeskus palvelee vierailijoita kattavalla tarjonnalla kulttuuria ja kurssimahdollisuuksia. Ohjelmistosta löytyy niin näyttelyitä, konsertteja, esityksiä, elokuvia ja taidekasvatusta. Lisätietoa Vuotalon kulttuuritarjonnasta ja ohjelmistosta löydät kulttuurikeskuksen nettisivuilta.

Kanneltalo

Kanneltalo on Kannelmäen juna-aseman kupeessa seisova elämyksellinen teatteri- ja konserttitalo. Talossa toimivat myös kirjasto, työväenopisto, nuorisotalo ja kahvila. Kanneltalon monipuolinen tarjonta kattaa muun muassa näyttelyitä, tapahtumia, teatteriesityksiä, konsertteja, ja kaupunkitanssit. Koko ohjelmistoa voit tutkia Kanneltalon kotisivuilta.

Harakan saari

Harakan saari on helsinkiläisten suosima virkistysalue aivan Helsingin keskustan tuntumassa, Kaivopuiston edustalla. Yhteydet saarelle kulkevat Kaivopuiston rannasta, Ullanlinnan laiturilta. Saarelta löydät muun muassa kokoustiloja, ateljee- ja työpajatiloja taiteilijoille ja käsityöläisille, sekä elämyksiä taide- ja luontonäyttelyiden muodossa. Saarella järjestetään myös opastettuja kierroksia, ja se onkin oivallinen retkikohde joko yksityishenkilöiden tai ryhmien virkistystarkoituksiin. Lisätietoja Harakan saarella järjestettävien näyttelyjen ohjelmistosta ja ateljee- ja kokoustilojen vuokrasta löydät Harakan Saaren nettisivuilta.

Sideways Festival

Kesäkuussa Helsingin Töölössä järjestettävä urbaani musiikkifestivaali tuo kaupunkilaisten iloksi lavalle artisteja ympäri maailman. Kolmen päivän aikana festivaalikansalle tarjoillaan 75 bändin ja artistin kirjo, sekä Töölön alueella järjestettäviä oheistapahtumia. Alueohjelmaan kuuluu muun muassa stand up -komediaa, bissejoogaa, drag show, puheohjelmaa, taidenäyttely, bingoa ja karaokea. Luvassa on siis jokaiselle jotakin. Kulttuurin ohella paikalliset kahvilat, ravintolat ja bistrot sekä festivaalin ajaksi pystytetyt pop up -baarit tarjoilevat festivaalikansalle maittavia makupaloja ja asiantuntemuksella kootun valikoiman laatuoluita ja -viinejä. Katso koko ohjelmapaketti Sideways-festivaalin kotisivuilta.

Helsingin kesäkirppikset

Kulttuuria ja elämyksiä voi nauttia myös kauniina kesäpäivinä järjestettyjen ulkoilmakirppisten muodossa. Helsingin kadut ja puistot täyttyvät kesäviikonloppuisin kaupunkilaisten pystyttämistä pop up -kirpputoreista, joilla voi tehdä laadukkaita vintage- ja design-löytöjä. Katso kaikki kirpputoritapahtumat Helsingin kaupungin tapahtumakalenterista.